چاپ کتاب به روش افست

چاپ کتاب به روش افست

چاپ کتاب به روش افست

برای چاپ کتاب از گذشته تا به امروز روش های مختلفی ایجاد شده است. بسیاری از این روش ها به دلایل مختلف با گذر زمان منسوخ شده اند. با افزایش جمعیت و پیشرفت تکنولوژی روش های مدرنی مانند چاپ افست و چاپ دیجیتال برای چاپ کتاب به وجود آمدند. امروز قصد داریم به چاپ از نوع افست (Offset) بپردازیم. این روش می تواند بهترین روش برای چاپ با تیراژ بالا باشد. چرا که سرعت آن به نسبت دیگر انواع چاپ بالا تر است. به این ترتیب می توان کتاب هایی با تیراژ و کیفیت بالا را به این روش چاپ کرد.

چاپ افست چیست؟

چاپ افست چیست؟

همانطور که گفتیم یکی از انواع روش های چاپ کتاب افست می باشد که از آن برای چاپ کتاب هایی با تیراژ بالا استفاده می شود. نام دیگر چاپ افست لیتوگرافی است و بر پایه ی حرکت سیلندر ها فعالیت می کند. این روش چاپ امکان چاپ تصاویر و متونی با کیفیت بالا را ایجاد می کند. همچنین ماندگاری و تثبیت رنگ در این روش بسیار بالاست. علاوه بر ایجاد کیفیت بالا، این روش هزینه ی مالی و زمانی پایین تری نسبت به نوع دیگر چاپ صرف می کند. به همین دلیل برای چاپ های سازمانی و شرکتی بزرگ بسیار مناسب است.

 

چاپ افست چگونه صورت می گیرد؟

مبنای کار چاپ افست، تضاد شیمیایی بین آب و روغن است. دستگاه های افست شامل ۳ غلتک هستند. وظیفه ی هر غلتک متفاوت است. غلتک اول که حاوی جوهر مورد نیاز چاپ ما است، با غلتک دوم که حاوی آب است در تعامل می باشد. تصویری که به وسیله ی جوهر ساخته شده بر روی غلتک اولیه است تا آن را بر روی کاغذ چاپ کند. از آن جا که رنگ مورد نیاز برای چاپ افست بر پایه ی روغن است، تقابل آب و روغن بین این دو غلتک قابل توجه است. زیرا در هنگام حرکت این دو غلتک، در جایی که آب وجود داشته باشد جوهر منتقل نمی شود و برعکس. غلتک دوم زمانی که حرکت می کند، آب را به طور کامل می فشارد. این عمل موجب می شود که تصویر موجود بر غلتک اول بر صفحه ی میان این دو غلتک ها چاپ شود. چرا که در این مرحله صفحه ای که باید تصویر بر آن چاپ شود از میان غلتک اول و دوم می گذرد.

در مرحله ی بعدی از کار چاپ کتاب به روش افست، که مرحله ی آخر نیز هست، حرکت از سمت غلتک سوم می باشد. این غلتک با غلتک دوم در ارتباط است و با حرکت می تواند تصویر موجود بر آن را با فشار بر صفحه ی چاپ انتقال دهد. لازم به ذکر است که غلتک های اول و سوم در یک جهت و غلتک دوم در جهت خلاف آن دو حرکت می کند. به این ترتیب غلتک ها مانند چرخ دنده عمل کرده و فشار وارده را به غلتک بعدی منتقل می کنند.

 

کاربرد های چاپ افست

کاربرد های چاپ افست

تقریبا تمامی کتاب های درسی و دانشگاهی به روش چاپ افست تولید می شوند. علاوه بر استفاده در تیراژ بالا، چاپ کتاب به روش افست امکان چاپ بر روی انواع دیگری از سطوح به جز کاغذ را نیز فراهم می کند. روزنامه ها روشن ترین مثال از کاربرد چاپ افست هستند. چرا که چاپ آن ها نیاز شرایط تولید با سرعت بالای چاپ، هزینه ی کم و تعداد بالای چاپ دارد. مجله، کاتالوگ، بروشور و انواع تراکت ها نیز به این شیوه چاپ می توانند شوند. همچنین اسناد سازمانی در امور اداری، مالی، حقوقی و… نیز از چاپ به این شیوه بهره می گیرند.

 

ارائه ی انواع خدمات چاپ، صحافی و برش در مرکز چاپ ایرانیان

مرکز چاپ ایرانیان، ارائه دهنده ی انواع خدمات چاپ و صحافی و ساخت انواع هدایای شرکتی است. یکی از عناوین فعالیت در این مجموعه ی بزرگ، ارائه ی خدمات چاپ افست و انواع دیگر چاپ است. شما می توانید با ثبت سفارش مد نظر خود، در کم ترین زمان ممکن و با معقول ترین هزینه، از این خدمات بهره ببرید. همچنین می توانید با مراجعه به دیگر ردیف های خدماتی از اطلاعات ذکر شده استفاده ببرید و سفارش مد نظر خود را درج نمایید. امیدواریم اطلاعات موجود در این مقاله در رابطه با چاپ افست، برای شما خواننده ی محترم مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =