پلات

پلات

به چاپ روی کاغذهای سایز بزرگ ( بزرگتر از ابعادی که دستگاه های چاپ دیجیتال می توانند چاپ کنند ) پلات گفته می شود و به دستگاهی که عمل چاپ پلات را انجام می دهد پلاتر گفته می شود. در واقع می توان پلاتر را مهمترین دستگاه چاپ لارج فرمت ( دستگاه چاپ عریض ) دانست. تقریبا هر متریالی برای دستگاه پلاتر تعریف شده است، از کاغذ معمولی 80 گرم گرفته تا انواع کاغذهای گلاسه، فتوگلاسه، ساتین، کوتد، پی وی سی، بک لایت، کنواس و … .

 

پلات لمینت

بیشترین مورد استفاده ی دستگاه پلاتر چاپ فایل بر روی کاغذ کوتد می باشد ( کاغذ معمولی گرم بالا که گرماژی بین 120 گرم تا 190 گرم دارد ). از آنجایی که کاغذ کوتد مقاومتی در برابر رطوبت، برخورد آب و نور خوشید دارد، توسط دستگاه لمینیتور یک دو لایه پلاستیکی بر رو و پشت کار کشیده شده و پرس می شود. لمینت مقاومت کاغذ چاپی را تا حد زیادی بالا میبرد و علاوه بر جلوگیری از کثیف شدن کاغذ، مقاومت آن در برابر نور خورشید و خیس شدن را افزایش می دهد.

سه نوع لمینت برای استفاده بر روی کاغذهای کوتد موجود است که شامل لمینت مات، لمینت براق و لمینت شنی هستند. البته انواع دیگری نیز وجود دارد؛ ولی سه موردی که نام برده شد بیشترین استفاده را دارند.

 

معرفی انواع لمینت

1- لمینت مات : لمینت مات به دلیل رنگ کدری که دارد باعث می شود که در محیط هایی که نور زیادی بر روی چاپ تابیده می شود از رفلکس نور جلوگیری کند و مانع دید چاپ از فاصله ی زیاد نباشد. از نقاط ضعف این نوع لمینت هم این است که رنگ های چاپ به خاطر کدر بودن لمینت مرده و تیره تر دیده می شوند .

2- لمینت براق : لمینت براق به دلیل شفافیتی که دارد، علاوه بر اینکه باعث تغییر رنگ چاپ نمی شود، رنگ ها را زنده تر و شاداب تر می کند. ولی استفاده از آن در محیط هایی که نور به طور مستقیم تابیده می شوند ( مانند فضاهای نمایشگاه ها ) توصیه نمی شود. چرا که باعث می شود از فواصل زیاد به دلیل انعکاس نور، چاپ خوانا نباشد .

3- لمینت شنی : لمینت شنی به دلیل بافت های ریزی که دارد، استایل خاصی به کارهای چاپی می دهد و نه مانند لمینت مات کدر است و نه مانند لمینت براق رنگ ها را شاداب می کند.

 

مشخصات فایل استاندارد چاپ پلات

پلاتر مانند تمام دستگاه های چاپ دیجیتال، از فرمت رنگی RGB استفاده می کند و رزولوشن مناسب برای طراحی فایل 300 DPI می باشد. شما می توانید فایل مورد نیاز برای چاپ را در ابعاد واقعی طراحی نمایید و با بالاترین رزولوشن ذخیره نمایید و در نهایت آن را چاپ کنید.

 

تفاوت چاپ بنر و چاپ پلات

هر چقدر هم کیفیت دستگاه چاپ بنر بالا باشد ( حتی دستگاه اکوسالونت ) باز هم نمی توان آن را با پلاتر مقایسه نمود . در واقع دستگاه چاپ بنر بعنوان دستگاه OutDoor شناخته می شود و مناسب چاپ برای فواصل طولانی می باشد ( مثلا بیلبوردهای اتوبان ها ) ولی دستگاه چاپ پلاتر بعنوان InDoor شناخته می شود و مناسب استفاده از فواصل کوتاه می باشد ( مثلا استندی که شما در جایی قرار می دهید که یک متر با بیننده فاصله داشته باشد ). دلیل اینکه پلاتر دستگاه ایندور می باشد این است که برخلاف دستگاه بنر، دقت بسیار بالایی در چاپ دارد و کوچکترین المانها و متون را به وضوح چاپ می کند.

اما تفاوت مهم بنر و پلات در این است که برای چاپ بنر دستگاه هایی با عرض های متفاوت وجود دارد که عموماً بالای 2 متر می باشند ( بزرگترین عرض بنر در حال حاضر 5 متر می باشد ) ولی برای چاپ پلات عرض استاندارد دستگاه های پلاتر 1 متر می باشند ( بزرگترین عرض دستگاه پلاتر 1.5 متر می باشد ). پس باید توجه داشته باشید که در صورتی که برای چاپ فایل هایتان نیاز به عرض بزرگتر از 1 متر دارید، تنها گزینه موجود برایتان چاپ بنر می باشد .

همچنین از دیگر تفاوت های چاپ پلات و بنر این است که مود رنگی مورد استفاده در دستگاه های بنر ( دستگاه های بنر سالونت و اکو سالونت ) مود CMYK می باشد در صورتی که برای پلاتر RGB می باشد و رزولوشن فایل قابل استفاده برای دستگاه بنر 72 DPI می باشد که برای دستگاه پلاتر از 200 DPI تا 300 DPI است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =